Stille Tocht Glanerbrug 4 mei 2017
- Details
- Laatst bijgewerkt: dinsdag 25 april 2017 22:58
- Hits: 3357
Het Comité 4 en 5 mei Glanerbrug nodigt u uit op donderdag 4 mei de slachtoffers uit Glanerbrug van de Tweede Wereldoorlog en de vredesmissies daarna te herdenken met een stille tocht naar het herinneringsmonument op het Heldersplein. Belangstellenden kunnen eerst deelnemen aan de rondgang langs de oorlogsgraven op begraafplaats Doodenzorg aan de Veldstraat. Die mensen worden verzocht om 18.30 uur aanwezig te zijn.
lees meer in Grensstreek Glanerbrug nummer 7
Wilt u alleen aan de stille tocht deelnemen dan wordt u verzocht om 19.00 uur aan de Veldstraat aanwezig te zijn. De stille tocht vertrekt om 19.15 uur langs de Stolpersteine aan de Gagelstraat, Veldstraat en Gronausestraat en eindigt omstreeks 19.40 uur bij het herinneringsmonument ‘Abrupt vaarwel’ op het Heldersplein. Aansluitend volgt de herdenking met onder andere verhalen en gedichten van leerlingen van de Glanerbrugse basisscholen, het leggen van de kransen en bloemen, The Last Post, twee minuten stilte om 20.00 uur en afsluitend het Wilhelmus.
5 mei
Een dag later, op vrijdag 5 mei, viert Glanerbrug de bevrijding. Het Comité 4 en 5 mei Glanerbrug nodigt u uit voor de viering van 5 mei met een gevarieerd muzikaal programma in de Hervormde kerk aan de Gronausestraat in Glanerbrug. Het programma op vrijdag 5 mei begint om 19.00 uur, de kerk is open vanaf 18.30 uur. Tot 21.00 uur kunt u genieten van een afwisselend programma met optredens van Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug, mannenkoor De Brugger Zangers en gemengd koor AGAtissimO uit Epe (Duitsland).
Ook zullen burgemeester Sonja Jürgens van Stadt Gronau, wethouder Patrick Welman van de gemeente Enschede en SPD vertegenwoordiger in de Bundestag Jürgen Cosse namens Euregio kort het woord voeren. Rond 21.00 uur zullen leerlingen van de obs Glanerbrug Noord met het bevrijdingsvuur bij de Hervormde kerk arriveren. Het bevrijdingsvuur zal worden ontstoken door de vertegenwoordigers van Gronau, Enschede en Euregio, gevolgd door het Wilhelmus door Wilhelmina.