1899: Ahaus-Enscheder Eisenbahn-Gesellschaft

Boekelo 2004 - Museum Buurtspoorweg

In 1888 maakt een comité (G.J. van Heek, E. Jannink, burgemeester T. van der Zee) plannen voor een spoorlijn van Enschede naar Ahaus. In 1899 wordt de concessie voor de lijn gegeven en kan de Ahaus-Enscheder Eisenbahn-Gesellschaft opgericht worden. Voor deze lijn wordt station Enschede Zuid aangelegd, met het emplacement direct naast de nieuwe fabriek van Jannink aan de Haaksbergerstraat, en westelijk van Enschede sluit de nieuwe lijn aan op de GOLS-lijn uit Boekelo. Op 18 februari 1903 wordt de spoorlijn geopend en op 25 april 1903, na de spoorwegstaking, in gebruik genomen. Bij grensstation Broekheurne worden reizigers en goederen door de douane gecontroleerd. In 1915 wordt hier een turfstrooiselfabriek (gewonnen uit het Duitse Amtsvenn) gevestigd, welke in 1962 wordt gesloten.

De dienst wordt gestaakt nadat op 1 april 1945 de brug over de Aa-bach bij Alstätte door de Duitsers wordt opgeblazen. In de herfst van 1945 komt het treinverkeer weer op gang. De AE rijdt van Ahaus tot Alstätte en de NS rijdt tot aan de turfstrooiselfabriek in Broekheurne. Vanaf 1948 rijden er weer doorgaande kolentreinen van het Ruhrgebied naar Twente. In 1966 vermindert dit vervoer sterk, als de Nederlandse bedrijven en huishoudens opverstappen op aardgas. Op 1 mei 1967 wordt het goederenverkeer gestaakt. In 1968 wordt de lijn vanaf de grens tot nabij Alstätte opgebroken, in april 1971 volgde de lijn van Enschede tot aan de grens.

De GOLS-lijnen hebben een belangrijk goederenvervoer gekend, vooral van kolen uit het Ruhrgebied. Na de ondergang van de textielindustrie in de tweede helft van de jaren zestig is het met deze spoorlijnen ook snel gedaan. Het personenvervoer wordt op de meeste GOLS-lijnen al in de jaren dertig gestaakt. Bij de grote reorganisatie van het goederenvervoer van de N.S. in 1972 komt op vrijwel alle voormalige lijnen een einde aan het vervoer.