1881: Geldersch Overijsselsche LokaalSpoorweg (GOLS)

Boekelo 2004 - Museum Buurtspoorweg

In 1878 komt de lokaalspoorwegwet tot stand, die het mogelijk maakt spoorlijnen goedkoper aan te leggen door een vereenvoudigde beveiliging en een lagere asdruk. Bij nadering van overwegen kondigt de locomotief door middel van een bel zijn komst aan; vanwege deze bel op de loc wordt de locaaltrein in de volksmond de "Bello" genoemd. In 1881 richt de Winterswijkse textielfabrikant Jan Willink de Geldersch Overijsselsche LokaalSpoorweg (GOLS) op, die een groot aantal lokaalspoorweglijnen in de Gelderse Achterhoek en Twente gaat aanleggen. De GOLS kiest voor exploitatie door de SS (Staatsspoorwegen), maar na ingrijpen van de regering wordt de HSM toegewezen.

De Twentse textielfabrikanten hebben het meest belang bij de lijn Winterswijk - Groenlo - Eibergen - Neede - Haaksbergen - Hengelo/ Enschede, welke aansloot op de lijn Zutphen - Winterswijk (1878). Onder leiding van A.J. Blijdenstein kiest het Enschedese comité een splitsingspunt voor de lijnen naar Enschede en Hengelo vlak bij de molen in Boekelo. De belangrijkste grondeigenaar is de baron R.F. van Heeckeren van Wassenaer, eigenaar kasteel Twickel. Bij de aanleg krijgt de spoorlijn Winterswijk - Hengelo de bijnaam "Schaddenspoor". Men is overtuigd dat de trein niets anders zal vervoeren dan schadden (heideplaggen, waarmee de kachels worden gestookt). Op 15 oktober 1884 opent de GOLS de lijnen Winterswijk - Neede - Hengelo en Ruurlo - Neede. Voor de lijn Boekelo - Enschede staat de SS niet het medegebruik van het station Enschede SS toe. De GOLS koopt een voormalig hotel, noordwestelijk van het station, en maakt hierin een voorlopig station Enschede GOLS. De lokaallijn wordt onder de SS-lijn (Hengelo - Enschede) doorgelegd door het reeds bestaande Bouwhuistunneltje. Op 7 december 1885 wordt de lijn Boekelo - Enschede geopend.

In verband met de zoutwinning wordt in 1918 de halte Zoutindustrie geopend, in 1935 omgedoopt tot Bad Boekelo - in 1934 opent de KNZ (Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie) bij Boekelo het recreatie-oord "De Zee op de Heide". Het reizigersvervoer op de lijn Boekelo - Hengelo wordt op 4 oktober 1936 gestaakt.