Krabbe Meubels (1963 - heden)

2010-04-18 112357

Veldstraat 21, Glanerbrug

Bernard en Stien Krabbe begonnen in 1963 zelfstandig hun meubelzaak in een ruimte van nauwelijks 45 vierkante meter aan de Veldstraat. De in Glanerbrug geboren en getogen Bernard Krabbe had daarvoor de nodige ervaring opgedaan bij Resink Meubelen in Enschede. Twee jaar later kwam de oudste zoon Herman in de zaak en in 1968 kwam de jongste zoon Clemens, toen 17 jaar, erbij. De ouders trokken zich langzamerhand terug uit de gestaag groeiende meubelzaak en de beide broers namen het roer over.

Als Clemens' zoon het roer overneemt, verhuist het bedrijf naar de Jaargetijdenweg en legt zich vooral toe op projectstoffering. Het achterste deel van het pand aan de Veldstraat wordt verhuurd aan winkelketen Action.

Krabbe Interieurverzorging B.V. (opgericht april 2013):

"De besloten vennootschap Krabbe Interieurverzorging B.V. is gevestigd op Veldstraat 21 te Enschede en is actief in de branche Winkels in meubels, verlichting en overige huishoudelijke artikelen n.e.g.. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 06076012 en is gelegen in Bentveld-Bultserve in de gemeente Enschede. Bij Krabbe Interieurverzorging B.V. zijn tussen de 6 en 10 personen werkzaam."