Hardick Drogisterij en Parfumerie (1928 - heden)

Kerkstraat 033-35, 1975~

Kerkstraat 35, 7532 AP Glanerbrug

www.hardickmedical.nl

In 1928 begint Johan Hardick een schilderszaak aan de Kerkstraat 77. In 1940 verhuist de winkel naar nummer 35, waar voorheen Konter zijn religieuze beelden verkoopt. Aan het begin van de vijftiger jaren starten Johan Hardick en zijn zoon Frits een drogisterij. Als de zaak met de zonen Hans en Stefan aan de derde generatie is begonnen, doet vader Frits het wat rustiger aan.


Grensstreek 7 april 1993:

Hardick leukste winkel

Glanerbrug - De kogel is door de kerk. De Glanerbruggers hebben de leukste winkels gekozen. Als besten rolden uit de bus in volgorde van plaatsing: Drogisterij Hardick aan de Kerkstraat, schoenmakerij Bijlsma aan de Ekersdijk en Groente en Fruit Dapper aan de Gronausestraat. Hartelijk gefeliciteerd. De prijswinnaars werden inmiddels door het koopcentrum rijkelijk in de bloemen gezet.


Grensstreek 27 nov. 1996:

Drogisterij Parfumerie Hardick - Frits, Hans en Stefan Hardick.

Ze staan er op door hun klanten bij de voornaam genoemd te worden. Dat versterkt hun persoonlijke kontakt met de klant. Of het nu om asperine, haarlak of een dagcreme gaat, een persoonlijk advies hoort er bij, vinden ze. Dat ondervond enkele jaren geleden ook de buurman van de Hardicks die al anderhalve dag met de hik rondliep.

Vader Frits: "Die man werd er doodmoe van. In de winkel konden we niets vinden. Toen ben ik maar wat in oude boeken gaan snuffelen en vond daar een oud middeltje: suiker en azijn. Binnen een kwartier was onze buurman de hik kwijt."

Hun familiebedrijf bestaat uit een drogisterij, een parfumerie, een reformafdeling en een afdeling cosmetica.

Bovendien verzorgt Hardick de service van stomerij Holscher en sinds een jaar een tweedaagse service voor het ontwikkelen van foto's.

De drogisterij kent niet alleen de "gewone" geneesmiddelen zoals asperine, maar ook homeopathische geneesmiddelen en middelen uit de fytho-therapie. Wat cosmetica betreft, verkoopt Hardick zowel decoratieve als verzorgende producten.