Eekmaat West

2010-04-18 094531

Buurt Eekmaat West

[Wijk 08 Glanerbrug, gemeente Enschede]

Tekst: Enschede-Stad.nl

"Eekmaat-West ligt centraal in de Eschmarke aan de zuidkant van de Gronausestraat tussen de deelgebieden Leuriks en Eilermarke in.
Het beeldplan is opgesteld door Sjoerd Soeters in samenwerking met een gemeentelijk projectteam. De wijk is onderverdeeld in drie buurten met ieder een eigen karakter. De buurten kregen de veelbelovende thema's 'de straten' (west), 'de driehoek' (Aquadrille) en 'de kamers' (oost) mee. Dwars door deze 3 buurten loopt de slingerende Eekmaatlaan. Het geheel biedt veel variatie in woningtypes die men tracht samen te smeden door verbindende elementen in de vorm van materiaalgebruik, straatmeubilair en lantaarnpalen. Ook het bestaande groen wordt geacht deze functie te vervullen.
Centraal in de wijk aan de Esmarkelaan ligt een multifunctioneel gebouw dat plaats biedt aan het wijkcentrum, kinderopvang en een interconfessionele basisschool. In de toekomst zal hiernaast ook nog een supermarkt verrijzen. In totaal verrijzen er in Eekmaat-West zo'n 1000 woningen variërend van huur- tot koopwoning en van rijtjeswoning tot vrijstaande woning tot appartementen. meer info:

http://drimble.nl/buurten/1530808/eekmaat-west.html

 

Postcodes in de buurt Eekmaat West (Enschede):